Cum aleg corect anvelopele (cauciucurile) de iarna second-hand


Pentru ca vine vremea anvelopelor de iarna si pentru ca varianta cauciucurilor second-hand este solutia de urgenta la care apelam destul de des, in acest articol o sa va prezint cateva criterii pe care ar trebui sa le avem in vedere pentru a face o alegere cat mai corecta.

Cum aleg anvelopele de iarna second-hand?
1. In primul rand trebuie sa consultati cartea tehnica a masinii pentru a alege dimensiunea optima.

2. Anvelopele (cauciucurile) pentru zapada trebuie sa fie inscriptionate cu literele "M + S" (mud + snow - noroi si zapada - n. red.) sau "M.S." sau "M & S". Aceste inscriptii atesta ca aveti un cauciuc de iarna cu care puteti circula legal.
Anvelopele (cauciucurile) pentru zapada trebuie sa fie inscriptionate cu literele "M + S"

3. O anvelopa este bine sa nu fie mai veche de 4 ani. Fiecare anvelopa are scrisa pe ea data cand a fost fabricata. Data este scrisa sub forma unui numar format din 4 cifre (DOT). Primele doua cifre reprezinta saptamana, iar ultimele doua cifre reprezinta anul de fabricatie.
O anvelopa este bine sa nu fie mai veche de 4 ani

4. La o anvelopa de iarna trebuie sa aveti grija la profunzimea profilului. O anvelopa de iarna care are mai putin de 5 mm carne, nu mai este anvelopa de iarna.

In ce perioada sunt obligatorii anvelopele (cauciucurile) de iarna?
Anvelopele de iarna sunt obligatorii intre 1 noiembrie si 31 martie, DACA circulati pe un drum acoperit de gheata, zapada sau polei. Aceasta inseamna ca, pe drum uscat, puteti circula in continuare cu cauciucuri de vara.

Ce amenzi sunt aplicate soferilor care nu si-au echipat masina cu anvelope de iarna?
Amenzile aplicate soferilor care nu si-au echipat masina cu anvelope de iarna pe drumurile acoperite de gheata, zapada sau polei sunt cuprinse intre 600 si 1.400 de lei. De asemenea, politistul va va retine certificatul de inmatriculare.

Daca aveti si alte sugestii in alegerea anvelopelor de iarna second-hand, va astept in sectiunea de comentarii.

Trimiteți un comentariu