Cum pastrezi cafeaua proaspata si aromata pentru mai mult timp

Multe produse alimentare pe care le cumparam vrac putem sa le depozitam in diferite moduri fara a exista posibilitatea ca acestea sa se strice. Din pacate, aceste lucruri nu sunt valabile si pentru cafea. Cafeaua boabe sau cafeaua macinata se deterioreaza rapid atunci cand este expusa la oxigen, lumina, umiditate si temperaturi nefavorabile. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pastrezi cafeaua proaspata si aromata pentru mai mult timp:

Evitati macinarea in avans a cafelei
Daca obisnuiesti sa cumperi cafea boabe, macina cafeaua doar inainte sa o prepari si doar atat cat ai nevoie. Cafeaua boabe se pastreaza mult mai bine fata de cafeaua macinata.

Pastrati cafeaua intr-un recipient opac, etans la o temperatura joasa.
Aerul, umezeala, caldura si lumina sunt cei patru factori care distrug gustul si prospetimea cafelei, asa ca daca vrei sa ai o cafea gustoasa si aromata pentru mai mult timp ar fi bine sa tii cont de ei.

Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata pentru mai mult timp trebuie sa o de pozitezi intr-un recipient inchis din ceramica cu un capac etans, intr-un loc cu temperatura joasa, stabila si ferit de razele soarelui.

Pastrati cafeaua intr-un recipient inchis etans
Depoziteaza cafeaua intr-un recipient inchis etans. Cafeaua, la fel ca si bicarbonatul de sodiu sau creta, absoarbe umezeala si mirosurile neplacute alterand gustul cafelei proaspat preparate.

Nu depozitati cafeaua la temperaturi extreme
Am intalnit persoane care recomandau pastrarea cafelei la frigider. Acest procedeu nu este recomand deoarece diferenta de temperatura si umezeala vor stica gustul cafelei.

Atentie! Nu depozitati cafeaua in dulapul de langa aragaz sau orice alta sursa de caldura.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.